Lotte is notaris!

Op dinsdag 6 juni 2023 is Lotte van der Ploeg beëdigd door Rechtbank Arnhem tot notaris. Lotte is partner bij Het Notarieel en gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Daarbinnen is ze voornamelijk bezig met fusies & overnames en herstructureringen.

Het Notarieel telt sinds 2022 acht full service kantoren met ruim 200 medewerkers in verschillende regio’s. Samen met de vijf partners (Anne-Marie Smelt, Dick Timmerman, Elsbeth Zijlstra, Peter Fijn en Pieter Goudriaan) staat Lotte aan het roer van het notariskantoor in Zwolle.

Lotte begon haar loopbaan binnen het notariaat in Rotterdam en werkte vervolgens in Amersfoort en Apeldoorn. Daarna startte zij haar eigen bedrijf, waarin ze de vrijheid had om haar eigen koers te bepalen. In januari 2019 stapte ze aan boord van Het Notarieel. “Mijn ondernemersdrive neem ik altijd en overal mee. Mede daarom ben ik nu partner geworden bij Het Notarieel,” licht Lotte haar keuze toe. Privé is Lotte een actieve moeder van twee kinderen; ze gaat er graag op uit. Lekker naar buiten en samen leuke dingen doen!

Waarom Het Notarieel?

“Er zijn verschillende redenen waarom ik voor Het Notarieel heb gekozen. Ik ben heel gespecialiseerd opgeleid en daarom is het fijn dat we verschillende secties hebben. Je zit namelijk op je eigen afdeling, je kunt hulp vragen aan collega’s die op andere gebieden gespecialiseerd zijn opgeleid en je kan samen met andere afdelingen complexe vragen van cliënten oppakken. Dat maakt dat je op je eigen werkgebied makkelijker de diepte in kan gaan. Hierdoor kunnen we uitdagende dossiers behandelen”, zegt Lotte.

Het Notarieel is een groot notariskantoor met verschillende vestigingen en secties, waarbij alle voorzieningen aanwezig zijn. “Daardoor wordt er voor mij als notaris, ondernemer en werkgever veel uit handen genomen en blijft er meer tijd over voor de inhoudelijke behandeling van dossiers. Daar haal ik zelf het meeste plezier uit. Daarnaast heerst er een goede work-life balance. Elkaar de ruimte en het vertrouwen geven om je eigen tijd in te kunnen delen, dat is voor mij heel veel waard. De sfeer op kantoor is open en transparant en de lijntjes zijn kort, dat is heel prettig. Er wordt veel met elkaar gelachen. Ik vind het belangrijk dat daar ruimte voor is”, aldus Lotte, en: “Als laatste vind ik het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om je te ontwikkelen. Bij Het Notarieel word je gestimuleerd om je eigen pad te kiezen en ze faciliteren je in je loopbaanroute. Als je je wilt ontwikkelen, dan krijg je daar de ruimte voor en wordt dat gestimuleerd.”

En waarom dit vak?

Lotte: “De reden dat ik voor dit vak heb gekozen, is omdat ik graag in structuren denk; iets wat je binnen de sectie ondernemingsrecht als notaris dagelijks doet. Het werken met ondernemers spreekt me ook enorm aan. Ondernemers zijn altijd bezig ‘met morgen’. De dingen die ze willen of bedenken moeten vaak ‘gisteren geregeld’ zijn. Dat zorgt voor dynamiek en daar krijg ik energie van.”

Het Notarieel is de snelst groeiende formule binnen haar branche. Een bedrijf waar ontwikkeling centraal staat en waar men helpt bij het juridisch vastleggen van keuzes die cliënten maken bij belangrijke levensmomenten. Een dankbaar vak? “Zeker!” aldus Lotte, “Ik heb het hier enorm naar mijn zin en haal veel voldoening uit mijn werk. Mensen adviseren en begeleiden zodat zij hun dromen kunnen realiseren, daar doe ik het voor.”