Portret samen

Zomer Notariaat wordt Het Notarieel Hengelo

Op 6 oktober 2023 wordt Zomer Notariaat Het Notarieel Hengelo. Zomer Notariaat is een bekend notariskantoor in Hengelo, want het werd ruim twaalf jaar gerund door notaris Janien Zomer.

Een nieuwe stap. Maar we blijven dezelfde

Door de toevoeging van het Hengeloos kantoor, bestaat het label uit negen notariskantoren verdeeld over vijf provincies in het land. Janien Zomer zegt het volgende over haar keuze: "Inmiddels is ons kantoor zes vrouw sterk. Dat zet je aan het denken. Als ondernemer en notaris heb je namelijk een verantwoordelijkheid naar je medewerkers en naar de cliënten. Mocht mij of mijn medewerkers iets overkomen, dan is mijn praktijk kwetsbaar. Maar door ons aan te sluiten bij Het Notarieel, is de continuïteit gewaarborgd. Een ander bijkomend voordeel is dat we een beroep kunnen doen op elkaars expertise. Op die manier kunnen we voor elke cliëntvraag een passende oplossing bieden en de cliënt nog beter helpen."

De geschiedenis voortzetten

Die continuïteit is belangrijk. Zomer Notariaat kent namelijk een historie die ver teruggaat tot in de vorige eeuw. Janien: "Voordat ik als notaris aan de slag ging, was ik als kandidaat-notaris zo’n 20 jaar met dit prachtige vak bezig. Ik heb op verschillende kantoren gewerkt en daardoor veel ervaring opgedaan. Sinds 2011 ben ik met veel plezier notaris in Hengelo. Ik ben de opvolger van notaris Veldhof. Hij was weer de opvolger van notaris Hilarius, die was verbonden aan het bekende notariskantoor Huzink & Hilarius in Hengelo. Daarvoor was dit het kantoor van notaris Trip."

Het kantoor dat nu Zomer Notariaat heet, heeft in al die jaren cliënten met veel passie en energie geholpen. Met veel Hengeloërs of mensen uit de omgeving kregen hebben ze een persoonlijke band. En die geschiedenis willen ze in ere houden, maar ze moeten ook naar de toekomst kijken.

Doen waar we van houden

Janien Zomer kan zich nu weer focussen op waar ze echt van houdt, dat is cliënten adviseren over belangrijke levensmomenten. Zodat het goed geregeld is. Voor nu en later. “Eigenlijk zijn we als notaris een juridische huisarts: mensen komen bij ons in verschillende fases van hun leven. We delen mee in de verhalen van onze cliënten. Samenwonen, een huis kopen, kinderen krijgen, het overlijden van naasten, het oprichten van een bedrijf of verhuizen? We maken het allemaal mee", zegt Janien.

Er verandert niets

Sinds 2012 zit Zomer Notariaat in het gebouw De Kamer aan de Enschedesestraat. Daar blijven ze ook. Janien: "We voelen ons prettig in dit historische pand, de voormalige Kamer van Koophandel. Wat ook niet verandert is onze persoonlijke benadering. Die is de cliënt van ons gewend en dat blijft. Sterker nog: die zal door deze nieuwe stap misschien zelfs wel versterkt worden. We kunnen cliënten beter adviseren, omdat we onderdeel zijn van een groter geheel."

De samenwerking maakt hen groot. Maar ze blijven ook klein; een regionaal notariskantoor, dat weet wat er leeft hier in Hengelo en in Twente. Benaderbaar en toegankelijk, dat zijn ze en dat blijven ze.

Janien: "Net als de nieuwe fases in het leven gaan we met ons kantoor ook een nieuwe fase in. Inderdaad: we zetten een nieuwe stap. Maar we blijven dezelfde."