Ondernemen in de Noordoostpolder doe je samen!

Sinds 2020 is notaris Hans-Willem Heetebrij van Het Notarieel actief als ondernemer in het bedrijvenpand aan Ecopark 42 in Emmeloord.

Hans-Willem, waarom heb je voor bedrijventerrein De Munt gekozen?: “Ik heb voor deze locatie gekozen omdat ik destijds het notariskantoor van notarissen Pekel & Klein heb overgenomen. Zij hadden hun praktijk gevestigd in dit pand en ik heb het juridisch en fysiek van ze overgenomen.”En hoe bevalt dat? Hans-Willem: ”Het is een fijne locatie en een prettig kantoorpand! Door de grote raampartijen is het heel open en het ligt vrij aan de rand van het bedrijvenpark. Daardoor hebben we een prachtig uitzicht over de aangrenzende akkerbouwgronden. Het is een relatief nieuw pand met ruime kamers en daardoor heeft het een hoog comfort. Kortom: het bevalt ons hier prima!”

Ondernemen in de polder, wat betekent dat voor Hans-Willem? “Ondernemen in de polderisleuk! Als kind woonde ik in Vollenhove, daardoor ben ik met “de mores” van deze omgeving opgegroeid. De mentaliteit sluit goed bij mij aan, het is een ‘doe maar gewoon’-cultuur. Iedereen is bereid om met elkaar samen te werken, we hebben elkaar daarin ook nodig. Feitelijk zijn we allemaal nog steeds aan het pionieren in de polder en dat doen we samen. Dat zie je in dezeregioduidelijkterug. Iedereen is welkom en als we elkaar kunnen helpen dan doen we dat. Ik zou de sfeer hier als open, eerlijk en constructief beschrijven.”

Waarom zouden ondernemers zich volgens Hans-Willem op bedrijventerrein De Munt moeten vestigen? Hans-Willem: “De locatie ligt goed want je zit dichtbij alle uitvalswegen, maar je bent ook zó in het centrum van Emmeloord. Door samen vanuit een bedrijvenpark te ondernemen kun je saamhorigheid creëren. Hier werkt het zo dat je ‘je buurman’ wat gunt, we zijn loyaal aan elkaar. Dat is een belangrijke meerwaarde om voor deze locatie te kiezen.”

Vanuit saamhorigheid krijg je altijd iets terug. Dat blijkt onder andere uit de netwerkactiviteiten die in de Noordoostpolder georganiseerd worden en waar Hans-Willem aan deelneemt. Zo is hij onlangs als jurylid actief geweest bij de Ondernemersprijs 2022, die vanuit de BVN (Bedrijven Voor Noordoostpolder) op een gezamenlijke bijeenkomst met LTO Noord en de gemeente Emmeloord werd uitgereikt. Op die manier wordt het ondernemersklimaat in de Noordoostpolder ondersteund en ondernemerschap gestimuleerd.

Tot slot, wat vindt Hans-Willem leuk aan notaris zijn in de Noordoostpolder? “Doordat we hier gevestigd zijn kunnen we ons full service concept ten volle benutten. Ik heb eenbrede praktijk, want onze dienstverlening is heel divers. Van alles rondom huisen hypotheek,tot grote nieuwbouwprojecten en bedrijfsmatig onroerend goed. Maar we helpen onze cliënten uiteraard ook veelmet huwelijkse voorwaarden, testamenten, levenstestamenten en het afwikkelen van nalatenschappen. We adviseren ondernemers bij het opzettenvan eenBVstructuur en het overdragen van de onderneming aan de bedrijfsopvolger.Denk daarbij aan het MKB en het grootbedrijf, maar vooral ook aan cliënten in de agrarische sector.Daarnaast zijn we gespecialiseerd in nieuwbouw. Daardoor hebben we een groot aandeel in de advisering rondom vastgoed in de polder, zoalsook in bedrijfskavels. Mochten ondernemers van plan zijn zich op bedrijventerrein De Muntte vestigen, dan kunnen wij ze helpen met de vastlegging van de juridische zaken die daarbij komen kijken. En als je dan tóch voor je bedrijfskavel bij ons aan tafel zit, denkdan ook aan het doorlichten van de ondernemersstructuur, je testament of levenstestament.Wij zijn er voor elk levensmoment of bedrijfsmoment!.”

Alle ondernemers die zich willen vestigen op bedrijventerrein De Munt zijn van harte welkom bij Het Notarieel in Emmeloord!