mannen zakelijk

Rechtsvorm

Elke onderneming heeft een juridische vorm nodig. De zogeheten rechtsvorm. Er zijn verschillende soorten rechtsvormen. Waarbij de verschillen voornamelijk in de aansprakelijkheid en de zeggenschap zitten.

Welke verplichtingen heeft jouw onderneming? Hoe zit het met de hoogte van de aansprakelijkheid? Het kiezen van de juiste rechtsvorm hangt van een aantal factoren af. Het Notarieel helpt jou graag met het nemen van de juiste beslissing. Passend bij jouw situatie.

Het veranderen van de rechtsvorm

Tijdens het oprichten van jouw eigen onderneming, heb je zaken als rechtsvorm en aansprakelijkheid goed uitgedacht. Het kan zijn dat sinds die tijd, de situatie is veranderd. En de gekozen rechtsvorm niet helemaal meer bij jouw onderneming past.

Dit kunnen hele duidelijke veranderingen zijn. Omdat je bijvoorbeeld het zeggenschap binnen de onderneming wilt wijzigen. Of doordat je bedrijf groeit, je personeel aanneemt en daardoor plots werkgever wordt. Maar niet elke verandering is zichtbaar. Het is daarom goed regelmatig advies te vragen of de gekozen bedrijfsvorm nog wel steeds de juiste is.

Ook veranderingen in je privésituatie kunnen van invloed zijn op de gekozen rechtsvorm van jouw onderneming. Denk hierbij aan een huwelijk of wanneer je een geregistreerd partnerschap aangaat.

Wij staan voor je klaar

Onze specialisten hebben verstand van elke rechtsvorm en kennen geen grenzen of geheimen op dit gebied. Laat je goed informeren door de ondernemingsrecht specialisten van Het Notarieel. Voor je een onderneming start. Maar ook wanneer je al een paar jaar ondernemer bent. En wilt weten of je alles nog goed geregeld hebt.