mannen zakelijk

Statuten wijzigen

Statuten zijn onderdeel van de notariële akte. En bevatten de regels en bepalingen die ten grondslag liggen aan een onderneming.

Statuten leg je vast bij de notaris. Deze stelt een oprichtingsakte op, waarin de statuten worden vastgelegd. Vervolgens deponeer je deze bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De grondregels en bepalingen die onder andere opgenomen zijn in de statuten, zijn de naam van de onderneming, het doel, de plaats waar de onderneming is gevestigd, het gestort kapitaal en nog veel meer andere regels.

Waarom statuten wijzigen?

Verandert één van deze regels of bepalingen? Dan zal dit ook in de statuten aangepast moeten worden. Zo’n statutenwijziging wordt officieel middels een notariële akte.

Niet alle wijzigingen mogen zomaar worden doorgevoerd. Hierbij spelen diverse aspecten rondom belangen en wet- en regelgeving een rol. Elke rechtsvorm kent dan ook zijn eigen regels rondom het aanpassen van de statuten.

Wij staan voor je klaar

Laat Het Notarieel jou hierin adviseren. Onze specialisten kennen alle regels en kunnen je helpen met eventuele wijzigingen. Daarnaast hebben onze specialisten ook de plicht, een controlerende rol op zich te nemen. En zullen zij nagaan of de statuten, zoals deze zijn opgemaakt, ook worden nageleefd. Of het doel en de omschrijving nog klopt. En of de verhoudingen nog juist zijn.