Jong stel

Samenlevings­contract

Samen bouwen aan een toekomst? Daar horen goede afspraken bij. Een samenlevingscontract geeft zekerheid voor nu én voor wanneer het even anders loopt dan je had voorzien.

Afspraken samenlevingscontract

In een samenlevingscontract staan de afspraken die gelden tijdens en ná het samenwonen. Denk bijvoorbeeld aan kosten van de huishouding, bezittingen, partnerpensioen et cetera. Regel het nu. Voor elkaar. En voor later.

Jij bepaalt wat erin staat

Anders dan bij het huwelijk of geregistreerd partnerschap ben je in principe vrij om te bepalen wat er in jouw samenlevingsovereenkomst staat. Er zijn geen verplichtingen bij de wet.

Advies op maat

Welke afspraken je hebt best kunt opstellen in het contract? Daar kunnen de (kandidaat)notarissen van Het Notarieel je uitstekend bij helpen. Een advies op maat, dat volledig aansluit bij jullie persoonlijke situatie. Let er wel op, dat je met een samenlevingscontract nog niet elkaars erfgenaam bent. Daarvoor zal een testament opgemaakt moeten worden.

samenlevingscontract opstellen

Een samenlevingscontract opstellen of afsluiten? Of wil je advies over een samenlevingscontract of jullie testament? Neem dan contact op met ons.